Guardian360: Logo

Meetup: Security Engineers Special - 4 december


Guardian360, NFIR, SecureMe2 en Intermax presenteren over security, soc, pentesting en incident response

Op woensdag 4 december organiseren Guardian360, Intermax, NFIR en SecureMe2 een technische meetup in Rotterdam. Tijdens de meetup komen verschillende onderwerpen binnen informatiebeveiliging aan bod. De meetup heeft een technisch karakter, presentaties worden verzorgd door engineers voor engineers.

Sprekers

Aad van Boven Aad zal in zijn presentatie ingaan op het nieuwe component dat moderne security-frameworks gekregen hebben t.a.v. de methodes die we gewend zijn te gebruiken: Controle. Maatregelen die we traditioneel implementeren zijn van waarde en vaak toegespitst op de organisatie, techniek en de mensen die daar een rol in spelen. Maar wat als een maatregel faalt? Ben je dan in staat dit (tijdig genoeg) te herkennen en onderkennen en heb je dan voldoende inzichten om de risico's te minimaliseren. Detectie als controlemiddel om de (preventieve) maatregelen te toetsen. 

Arwi van der Sluijs Arwi zal in zijn talk vertellen over incident response. Op het moment dat een incident wordt geconstateerd is het zaak om snel te schakelen. Aan de hand van cases waar ze over mogen communiceren wordt duidelijk hoe een incident respons team handelt en waar zij in alle hectiek tegenaan lopen.  

René Kalff Hoe detecteer je verdacht gedrag binnen je netwerk? Welke informatie heb je daarvoor nodig? En hoe zorg je dat je niet bedolven wordt onder grote aantallen meldingen? Rene is Information Security Manager bij Intermax Cloudsourcing en zal in zijn presentatie laten zien hoe het intermax SOC, met behulp van big data, streaming analytics, machine learning en de Mitre ATT&CK&Map op zeer grote schaal verdachte activiteit op systemen en binnen netwerken kan detecteren.

Agenda 17:30 uur - Inloop met eten en drinken 18:25 uur - Welkom, Jan Martijn Broekhof 18:30 uur - Detectie verdachte activiteit in je netwerk, René 19:00 uur - Maar wat als...Detectie naast Preventie: Hand in hand naar online weerbaarheid, Aad 19:30 uur - Pauze 19:45 uur - Incident Response, Arwi 20:15 uur - Borrel 21:00 uur - Einde

Locatie De meetup wordt gehouden bij Intermax Cloudsourcing in gebouw Calypso aan het Kruisplein 200-1048 in Rotterdam. De locatie is goed bereikbaar via het openbaar vervoer, zowel met de trein als met de tram. Kom je met de auto? Dan kunt je het beste parkeren in de Schouwburgpleingarage.  

Kun je er niet bij zijn? Meld je dan toch aan! Voor diegenen die er wel graag bij willen zijn maar niet kunnen worden er foto’s gemaakt. Na de meetup worden deze per email aan de aanwezigen verstuurd.  

Aanmelden


Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk. Hou onze website in de gaten voor nieuwe evenementen.

Guardian Website
Guardian360 referentie logo: Haga Ziekenhuis
Guardian360 referentie logo: ACES Direct
Guardian360 referentie logo: Gemeente Hoorn
Guardian360 referentie logo: NRC
Guardian360 referentie logo: Nationale Nederlanden
Emergis - Guardian360

Guardian360 biedt veiligheid in de vorm van continue scanning en live rapportage, waarbij alle onderdelen van netwerken dag en nacht in de gaten worden gehouden. Omdat kwetsbaarheden dagelijks veranderen, biedt het Guardian360 platform een snelle detectie van nieuwe security issues. Organisaties die deze issues verhelpen verlagen daarmee de kans op een security incident of een datalek significant. Guardian360 partners kunnen met vertrouwen aan hun klanten aantonen dat zij hun informatiebeveiliging op orde hebben.