Oktober is inmiddels traditiegetrouw informatiebeveiligingsmaand en dat hebben we geweten ook! Guardian360 was aanwezig op de IT Expo in Londen, bij de NCSC One Conference in Nederland en als exposant op de IT-SA beurs in Duitsland. Deze maand werd ook bekend dat Nederland een hack van een buitenlandse mogendheid heeft onderbroken, daarna ontstond verwarring of we nu wel of niet in “cyberoorlog” zijn. Ook andere security onderwerpen domineerden het nieuws: zijn we nu wel of niet teveel afhankelijk van buitenlandse informatiebeveiliging bedrijven? Er werd weer nieuwe ransomware ontdekt en ook deze maand zijn er weer een aantal nieuwe kwetsbaarheden in bestaande systemen gevonden. Het mag duidelijk zijn: informatiebeveiliging krijgt inmiddels steeds meer aandacht! In deze partner nieuwsbrief geven we je een update over ons nieuwe platform, stellen we onze nieuwe collega aan je voor en introduceren we onze Github repository bij je. Ook kun je in deze nieuwsbrief lezen hoe je je kunt aanmelden voor de Guardian360 Channel Awards en hoe je personen en partners kunt nomineren voor een award. Tot slot kun je in deze nieuwsbrief ook een video impressie zien van ons event voor potentiële partners in Zwolle. Veel leesplezier en groeten namens het Guardian360 team! Jan Martijn Broekhof

Guardian360 - Banner

Guardian360 Lighthouse gaat aan!  

Als Guardian360 Partner heb je ons er vast al eens over horen praten: Guardian360 Lighthouse. Guardian360 Lighthouse is de naam van het nieuwe Guardian360 platform dat het huidige platform moet gaan vervangen. Eindelijk zijn we op het punt gekomen dat we een eerste versie aan onze partners kunnen gaan presenteren!  

Hieronder vindt je een overzicht van een aantal functionaliteiten die we in ons nieuwe platform gaan ontsluiten:  

 • Partners kunnen zelf organisaties toevoegen en bewerken; 
 • Partners kunnen zelf contact personen toevoegen en bewerken; 
 • Partners kunnen zelf contracten toevoegen en bewerken; 
 • Partners kunnen zelf scanobjecten toevoegen en bewerken; 
 • Klanten en partners krijgen meer inzicht in de audit trail bij issues; 
 • Klanten en partners kunnen een herscan van issues initiëren; 
 • Klanten en partners kunnen Google authenticator als tweestapsverificatiemethode gebruiken (SMS blijft een optie).  

Medio november zullen geselecteerde partners toegang krijgen tot het platform om het nieuwe systeem te testen. Feedback van partners zal gebruikt worden om het platform verder te gaan verbeteren. Daarna zullen we steeds meer partners toegang gaan geven. Zodra het platform opengesteld wordt voor alle partners zullen wij elke twee weken nieuwe functionaliteit gaan opleveren.

Fahima Ghonedale - Guardian360

Partner Succes Manager Fahima Ghonedale  

Geboren in Marokko, opgegroeid in Zuid-Limburg en inmiddels een tijd woonachtig in de Randstad. The best of three worlds.  

Hoewel afgestudeerd in rechten, bleek al snel mijn voorliefde voor relatiebeheer en sales. Dit heb ik enkele jaren als partnermanager kunnen toepassen bij een bedrijf dat indirecte verkoopkanalen opzet en optimaliseert.  

De reden dat ik enthousiast ben om bij Guardian360 te gaan werken, is onder andere omdat ik diens unieke visie helemaal onderschrijf. Laten we samen met jou een cyberveiliger Nederland creëren! Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s jou hierbij te helpen.  

Fahima is vanaf 1 november 2018 bereikbaar onder emailadres F.Ghonedale@Guardian360.nl.

Webinar - Guardian360

Webinars voor eindklanten  

De afgelopen maanden hebben we geleerd dat informatiebeveiliging voor een aantal eindklanten een relatief nieuw onderwerp is. Dat resulteert er onder andere in dat je als partner een aantal bezoeken aan een klant moet brengen om tot een opdracht te komen.  

Om ervoor te zorgen dat onze partners efficiënter met hun tijd om kunnen gaan, heeft Guardian360 webinars geïntroduceerd. Deelnemers aan een van de webinars worden geïnformeerd over hoe je naar informatiebeveiliging zou moeten kijken, welke oplossingen Guardian360 biedt en hoe de Guardian360 partners ondersteunen op dat vlak.  

Na het webinar weet je klant:  

 • Welke aspecten belangrijk zijn bij het verbeteren van informatiebeveiliging; 
 • Welke elementen van risicobeheersing toegepast moeten worden; 
 • Hoe niet alleen technologie, maar ook de mens en het proces aandacht krijgt; 
 • Dat je (gelukkig) veel kunt automatiseren; 
 • Hoe zij eenvoudig management dashboards kunnen krijgen die risico's in kaart brengen; 
 • Hoe hun eigen website scoort op onze Quickscan. 
 • Er zijn een aantal data en tijdstippen beschikbaar. Aanmelden kan via onderstaande button.  

Wil je graag samen met Guardian360 een webinar organiseren exclusief voor jouw eindklanten? Guardian360 faciliteert dat graag! Neem contact op met je partner succesmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden webinar
Guardian360 Quickscan Logo

Salestool: de Quickscan  

Sinds de lancering van de Guardian360 Quickscan zijn er zo’n 40.000 websites gescand. Door de Quickscan te implementeren op je website, genereer je als partner leads. We hebben geleerd dat, wanneer je deze leads snel en goed opvolgt, dit zich vertaalt in deals en omzet.  

In haar vernieuwde partnerprogramma stellen wij daarom als eis dat een partner de Quickscan op haar website integreert om (potentiële) klanten te enthousiasmeren. Ben je Guardian360 partner en heb je de Quickscan nog niet geïmplementeerd? Stuur dan een email naar support@guardian360.nl om een account aan te vragen.

Channel Awards - Guardian360

Guardian360 Channel Awards  

Eerder vertelden we jullie al dat we de inzet en omzet van onze partners willen belonen met de Guardian360 Channel Awards. De Guardian360 Channel Awards zullen in februari 2019 uitgereikt worden en zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:  

 • Best Specialized Sales Partner 
 • Best Guardian360 Marketing Program 
 • Best Vertical Market Approach 
 • Best Guardian360 Presales Engineer 
 • Best Guardian360 Channel Sales Person  

Het nominatie proces  

Zowel partners als eindklanten kunnen nomineren. Om de kans te verhogen dat jullie nominatie de finale haalt is het aan te raden om de nominatie te onderbouwen met een korte motivatie. Nomineren kan tot 26 november 2018.

De jury De jury bestaat uit Eric Luteijn (ChannelConnect) Pim Hilferink (ChannelConnect), Arthur Kemme (Ingram Micro), Jeff Scipio (Guardian360) en Jan Martijn Broekhof (Guardian360). We zijn benieuwd welke partner en/of persoon jouw nominatie verdient en welk marketingplan en marktbenadering de meeste indruk heeft gemaakt door bij te dragen aan een betere en unieke positie van Guardian360!

Github

Guardian360 Github Repository Onze organisatie maakt gebruik van opensource operating systemen en software. Omdat we zelf ook softwareontwikkelaar zijn, weten we hoe gaaf het kan zijn om elegante oplossingen te verzinnen voor technologische problemen. Om wat terug te doen voor de community van ontwikkelaars en securityengineers hebben we besloten om een deel van onze broncode publiek te maken. Uiteraard zijn dat niet de delen van onze software waarmee we de core van ons platform hebben opgebouwd, wel hebben we software online gezet die veel ontwikkelaars kan helpen om ontwikkeling te versnellen. De komende maanden zullen we steeds meer code aan deze repository toevoegen. Wil je zien wat we nu al online hebben staan?

Partnerevent Potentiele Partners - Guardian360

Terugblik evenement voor potentiële partners  

Op 26 september ontvingen we 25 potentiële partners op ons event in Zwolle. Na een heerlijke lunch op De Agnietenberg werden de aanwezigen geïnformeerd over hoe zij hun dienstverlening eenvoudig uit kunnen breiden met geavanceerde informatiebeveiliging diensten. Tijdens presentaties van Guardian360, Leadgate en Ingram Micro werd ingegaan op de visie van Guardian360, de wijze waarop Guardian360 leads genereert voor haar partners en waarom Ingram Micro juist Guardian360 heeft toegevoegd aan haar portfolio. Ook gingen we met deze potentiële partners in gesprek over de eisen en voordelen die aan het partnership gekoppeld zijn en hoe Guardian360 partners ondersteunt om meer te verkopen.